Отборът на Тотнъм победи Бърнли с 1:0 в мач от третия кръг

...
Отборът на Тотнъм победи Бърнли с 1:0 в мач от третия кръг
Коментари Харесай

Гол-красавец прати напред Тотнъм за ФА Къп

Отборът на Тотнъм победи Бърнли с  1:0  в мач от третия кръг за ФА Къп. Педро Поро вкара същински гол-красавец, с цел да донесе успеха на " шпорите ".

Така лондончани не престават напред и ще играят в 1/16-финалите на шампионата.

В 5-ата минута Бренън Джонсън получи отличен дълъг пас, с който съумя да нахлу в наказателното на Бърнли. Той се оправи с един бранител, само че втори се притече на помощ и спря футболиста на Тотнъм, който завоюва единствено ъглов удар. " Шпорите " обаче не се възползваха задоволително добре от статичното състояние.

Две минути по-късно Одобер опита да изненада стража на домакините Викарио с изстрел от отдалеченост. Шутът му обаче бе ориентиран право във вратаря, който без проблеми мазета.

Добра опция се откри пред Тотнъм в 10-ата минута. Ричарлисон бе изведен, той обаче стреля неопределено. Секунди по-късно топката още веднъж се озова в Бренън Джонсън по левия фланг. Той съумя да влезе във вътрешността и нанесе удар с десния си крайник от границата на наказателното, който бе рисков, само че въпреки всичко стражът на гостите се оправи.

В 27-ата минута пристигна най-хубавият късмет за Бърнли. Амдуни комбинира със съотборник, което го остави очи в очи с вратаря на Тотнъм. Той обаче се забави, а в последна сметка даже стреля над напречната греда.

В края на първото полувреме Джош Кълън от състава на гостите си опитва шанса с отдалечен изстрел. В осъществяването му нямаше задоволително точност и топката прелетя над вратата.

В 52-ата минута Бентанкур пое чудесно на гърди на границата на наказателното и стреля. Шутът му обаче не бе толкоз добър като първото му допиране и той прати топката високо над задачата.

Пет минути по-късно Педро Поро прати центриране в пеналтерията на Бърнли, където Бренън Джонсън бе свободен, само че не съумя да нанесе прецизен изстрел. Шутът му от въздуха бе неакуратен.

Бренън Джонсън още веднъж бе покрай гола, откакто Удоджи прати центриране отляво. Уелският национал стреля от въздуха, а топката тупна първо в земята, което я направи по-коварна. Все отново Мурич се оправи и мазета.

В 69-ата минута домакините имаха искания за дузпа, откакто имаше контакт сред Бренън Джонсън и състезател на Бърнли, след което футболистът на Тотнъм се озова на земята в противниковото наказателното. Главният арбитър остави играта да продължи, а малко по-късно обстановката бе прегледана от ВАР, само че решението на терен остана.

" Шпорите " поведоха в 79-ата минута. Тогава Педро Поро открадна топката и напредна, след което реши самичък да приключва. Той насочи същински снаряд от ръба на наказателното поле, а стражът на Бърнли единствено можеше да изгледа топката, която влезе в далечния ъгъл на вратата.

Тотнъм продължи да търси попадения. В 86-ата минута Раян Сесеньон, който влезе от пейката, опита с изстрел от отдалеченост, който обаче не затрудни противниковия вратар.

Дълбоко в продълженията на срещата Бърнли можеше и да изравни. Защитникът Делкора се оказа на стрелкова позиция, само че пред топката застана Хойберг, който я мазета. Последва корнер, при който стражът на Бърнли игра с топката и я отклони към Амдуни. Той обаче не съумя от близо да я прати в мрежата на Викарио.

FT / Тотнъм - Бърнли 1:0

1:0 Педро Поро 79'

Съставите на двата тима:

Тотнъм: 13. Викарио, 23. Поро, 13. Емерсон, 33. Дейвис, 38. Удоджи, 4. Скип, 30. Бентанкур, 21. Кулушевски, 18. Ло Селсо, 22. Джонсън, 9. Ричарлисон

Треньор: Ангелос Постекоглу

Бърнли: 49. Мурич, 3. Тейлър, 44. Деклора, 2. О'Шей, 22. Витиньо, 19. Зарури, 21. Рамзи, 24. Кълън, 47. Одобер, 25. Амдуни, 17. Фостър

Треньор: Винсент Компани
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР